Projekty

Przekształcenie tarasu

W pierwszej koncepcji wykorzystano donice z żywicy ekologicznej w kolorze grafitowym. Zaprojektowano w nich nasadzenia z traw ozdobnych, miniaturowych drzewek, kwitnących bylin oraz miniaturowej sosny.

W pierwszej koncepcji wykorzystano donice z żywicy ekologicznej w kolorze grafitowym. Zaprojektowano w nich nasadzenia z traw ozdobnych, miniaturowych drzewek, kwitnących bylin oraz miniaturowej sosny.

CZYTAJ RÓWNIEŻ: Aranżacja tarasu w Warszawie

Całość podzielono na dwie strefy – bliżej wejścia strefa rekreacyjna ze stołem oraz szafą na telewizor i lodówkę, nieco dalej strefa wypoczynkowa z dwoma fotelami i stolikiem. Stół oraz szafę, czyli największe elementy, zaproponowano w kolorze białym, aby nadać im lekkości. Aby zyskać więcej miejsca zaproponowano z jednej strony stołu ławkę.

Pomiędzy szafą, a drzwiami wejściowymi zaprojektowano wiszące półki na kwiaty bądź zioła. Pod jednym z okien zostawiono miejsce na przejście do drugiej strefy – wypoczynkowej. Fotele oraz stolik dzięki ażurowej stylistyce nie przytłaczają przestrzeni i nie zasłaniają roślinności. Całość tworzy spójną kompozycję o nowoczesnym charakterze. 

Koncepcja druga nawiązuje do drewna wykorzystanego na elewacji. Również całość podzielono na dwie strefy – rekreacyjną ze stołem i wypoczynkową z wiszącym siedziskiem. W strefie rekreacyjnej znalazły się szafki – górna wisząca na telewizor, dolna na lodówkę i naczynia. Zaproponowano, aby szafki wykonać z drewna kolorystycznie dopasowanego do drewna na elewacji. Pod oknami budynku zaprojektowano drewniane donice z trawami ozdobnymi oraz bylinami. Pomiędzy oknami znalazła się ławka/skrzynia, do której można schować poduchy bądź koc. Nad ławką znajduje się kwietnik z wiszącymi donicami, natomiast przy ławce stół z miejscami do siedzenia. 

Naprzeciwko stołu przy przesuwanych oknach zaproponowano trzy białe donice, jedna z drzewkiem ozdobnym, dwie z bylinami. W strefie wypoczynkowej zaproponowano wiszące siedzisko oraz niewielki stolik. Za siedziskiem znajduje się drewniana donica z drzewkiem ozdobnym, trawami ozdobnymi oraz bylinami. Na podłodze, zgodnie z zaleceniami Inwestorów, znajduje się sztuczna trawa. W związku z tym, że drewno ma bogatą fakturę, wprowadzono stonowane kolory – biały, czarny i szary.

Projekt: Green Pro Studio

Komentarze

*

Najnowsze z tego działu

Wyszukaj

Newsletter

Adres email nie jest poprawny!
Spróbuj jeszcze raz...

×

Dziękujemy za zapisanie się do subskrypcji naszego newslettera!

×
Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do newslettera Sztuki Krajobrazu!